top-banner.jpg

A+ A A-

marilena finalΌλα ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία όταν ακόμα ανακάλυπτα τον κόσμο και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν γινόταν να φέρνω και να φροντίζω στο σπίτι το κάθε ον που συναντούσα στο δρόμο μου, από πουλιά μέχρι σαύρες, χελώνες και φυσικά οποιονδήποτε σκύλο και γάτα έβρισκα! Η, κατά έναν μυστήριο τρόπο, έμφυτη φιλοζωική μου τάση με προέτρεπε πάντα να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ζώων, κατασκεύαζοντας αυτοσχέδιες αφίσσες της συμφοράς για την διάσωση της...πολικής αρκούδας στην Ανταρκτική καθώς και φυσικά δίνοντας σχεδόν όλο μου το "χαρτζιλίκι" για την σίτιση των ουρακοτάγκων σε κέντρα αποκατάστασης στην Ινδονησία..

Μεγάλωσα παρέα με έναν γερμανικό ποιμενικό τον οποίο λάτρευα και δίπλα στον οποίο έμαθα τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη και αφοσίωση.

Παρόλαυτα, σπούδασα μηχανολογία στην Ελλάδα και μετά στην Αγγλία, αποκτώντας και Masters στο αντικείμενο. Δεν το μετανιώνω γιατί εκπαιδεύτικα στον ορθολογισμό καθώς και στον τρόπο εύρεσης λύσεων και αντιμετώπισης προβλημάτων ανάλογα με την περίπτωση.

Όμως ο διακαής μου πόθος ήταν να ασχοληθώ με αυτό που αγαπούσα πάντα περισσότερο απ όλα. Τα ζώα. Έτσι σχεδόν μόλις επέστρεψα Ελλάδα αποφάσισα να βοηθήσω εθελοντικά και με όποιο τρόπο μπορούσα τα τοπικά (επιτέλους) σωματεία και καταφύγια. Είτε αυτό ήταν χειρονακτική εργασία με επισκευές και καθαρισμούς του τόπου διαμονής σκύλων είτε με συλλογή τροφών, φαρμάκων και χρημάτων για την ενίσχυση κάποιου καταφυγίου. Όσο περισσότερο ασχολιόμουν τόσο περισσότερο γέμιζα μέσα μου.

Έτσι μια μέρα πήρα την απόφαση και ξεκίνησα να παρακολουθώ σεμινάρια εκπαίδευσης σκύλων. Παρακολούθησα στην Ελλάδα 250 ώρες θεωρητικών και πρακτικών σεμιναρίων, δίπλα σε καταξιωμένους εκπαιδευτές, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την καθημερινή μου επαφή και πρακτική με σκύλους κάθε ράτσας και κάθε μεγέθους!

Συνέχισα να εντρυφώ στην εκπαίδευση σκύλων όταν μετέπειτα έφυγα στην Αγγλία ξανά, για να παρακολουθήσω και περαιτέρω σεμινάρια πάνω στην διόρθωση συμπεριφοράς σκύλων καθώς και σεμινάρια πρώτων βοηθειών στο Ινστιτούτο Μοντέρνων Εκπαιδευτών (Imdt). Τα σεμινάρια που παρακολούθησα δίπλα στον φημισμένο για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις Steve Mann IMDT, APDT 888, MBIPDT και “γκουρού” στον κύκλο των εκπαιδευτών στην Αγγλία, με βοήθησαν στην περαιτέρω κατανόηση της γλώσσας των σκύλων καθώς και στον τρόπο μετάφρασής της στα “ανθρώπινα”.

Σκοπός μου είναι να βοηθάω την σχέση του ανθρώπου με το σκυλί του, μέσω της σωστής επικοινωνίας με αυτό. Τα περισσοτερα προβλήματα εξάλλου ξεκινούν από την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Σιχαίνομαι την βία και είμαι κάθετη σε αυτό. Πιστεύω πως ένας ισόποσος καταμερισμός αγάπης, σεβασμού και εξάρτησης που έχουν τα σκυλιά από εμάς, μπορεί να είναι το “κλειδί του παραδείσου” μας! Ο τρόπος εκπαίδευσης που εφαρμόζω είναι πάντα προσαρμοσμένος στις εκάστοτε ανάγκες του σκυλιού αλλά κυρίως στου ιδιοκτήτη. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η “εκπαίδευση” του ιδιοκτήτη στο να καταλαβαίνει το σκυλί του και να μπορεί ο ίδιος να διατηρήσει το επιθυμητό επίπεδο υπακοής από αυτόν. Η εξάλειψη ανεπιθύμητων συμπεριφορών και η εκμάθηση των επιθυμητών γίνεται πάντα με υπομονή, επιβράβευση και συνεχή εκπαίδευση.

Δεν θα σταματήσω ποτέ να μαθαίνω από τα σκυλιά. Τα θεωρώ τους μεγαλύτερούς μου δάσκαλους και αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Newsletter

Social Networking

fb
tw