top-banner.jpg

A+ A A-

Belcando_Logo_png.png
«Ξηρές τροφές VS Holistic ξηρά τροφή»

Οι περισσότερες κοινές τροφές της αγοράς δεν έχουν κάτι να προσφέρουν στα ζώα και πολλές φορές ίσως είναι και επικίνδυνες για αυτά.
Κάποια από τα συνηθισμένα προβλήματα στις τροφές είναι:

Χαμηλής ποιότητας πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγειά του σκύλου. Οι ‘φτωχής’ προέλευσης πρωτεΐνες όπως π.χ. από Σόγια, Γλουτένη καλαμποκιού χρησιμοποιούνται κατά κόρων από πολλές εταιρείες παρασκευής ξηρών τροφών. Είναι γεγονός ότι τα σκυλιά χρειάζονται στη διατροφή τους κάποια ποσότητα σιτηρών, όχι όμως ως αντικατάσταση του κρέατος όπως συχνά βλέπουμε σε κάποιες τροφές.

Υποπροϊόντα
Όταν λέμε ‘υποπροϊόντα’ αναφερόμαστε σε ακατάλληλα προς βρώση σημεία του σώματος όπως λαιμός, αυτιά, μουσούδα, πόδια, πνεύμονες, σπλήνα, έντερα, κ.α. Κάποιοι υποστηρίζουν τη φιλοσοφία, πως τα ζώα βρισκόμενα στην άγρια φύση τρώνε οποιαδήποτε μέρη του θηράματος τους ακόμα και αυτά που εμείς οι άνθρωποι χαρακτηρίζουμε ως ‘υποπροϊόντα’. Ακόμα και αν αυτό ισχύει ένα ζώο στην αγρία φύση εκτός από αυτά τα ‘υποπροϊόντα’ τρέφεται και με αγνό ψαχνό κρέας του θηράματος του. Εάν το ζώο τρέφεται καθημερινά μόνο με αυτής της χαμηλής ποιότητας υποπροϊόντα και χωρίς τη συμπλήρωση ψαχνού κρέατος τότε τα προβλήματα υγειάς είναι φυσικό επακόλουθο.

Χημικά συντηρητικά
Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα χημικά συντηρητικά όπως Εthoxyquin κ.α. που συναντάμε σε πολλές τροφές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο συκώτι και άλλες ασθένειες. Επισημαίνεται ότι το επιτρεπόμενο όριο είναι 0,01%.

Χρωστικές ουσίες
Οι χρωστικές ουσίες είναι χημικής προελεύσεως χρώματα που αναμειγνύονται με τα συστατικά της τροφής ώστε να βελτιωθεί η εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος και να γίνει πιο ελκυστικό προς το ανθρώπινο μάτι, παρά για το ζώο που θα το καταναλώσει.

Προέλευση κρέατος
Η προέλευση του κρέατος είναι παράγοντας υψίστης σημασίας σε μια τροφή. Υπάρχουν τροφές οι οποίες περιέχουν κρέας και όχι υποπροϊόντα κρέατος, όμως δυστυχώς το κρέας αυτό είναι κατηγορίας ‘4D’. Η κατηγορία κρεάτων ‘4D’ είναι ότι χειρότερο και δυστυχώς σε χώρες όπως η Αμερική, δεν θεωρείται παράνομη και οι εταιρείες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν ως φθηνή πηγή κρέατος χωρίς να θωρούνται παράνομοι!

Τι είναι το κρέας 4D:

  • Dead - Νεκρά ζώα
  • Dying – Ζώα ετοιμοθάνατα
  • Diseased – Άρρωστα ζώα
  • Disabled - Ζώα με ειδικές ανάγκες

Εντοπισμός κρεάτων 4D:
Η ουσία ‘Πεντοβαρβιτάλη’ η όποια έχει εντοπισθεί σε τροφές ζώων, είναι χημικό που χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων. Αυτό αποδεικνύει πως το κρέας το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις συγκεκριμένες τροφές είναι κρέας ‘4D’, δηλαδή προέρχεται από ζώο στο οποίο έγινε ευθανασία λόγω σοβαρών προβλημάτων υγειάς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΗΡΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Super Premium


Με το πέρασμα των χρονών ο όρος Super Premium έχει ευτελιστεί. Πλέον είναι πολύ γενικός και αόριστος και δεν εγγυάται εξαιρετική ποιότητα όπως υποδηλώνει η ονομασία. Υποδηλώνει απλός πως η τροφή δεν είναι Γ’ ποιότητος, δίχως όμως να εξασφαλίζει πως έχει ως πρώτο συστατικό το κρέας ή πως δεν περιέχει υποπροϊόντα, χημικά συντηρητικά ή χρωστικές. Μια Super Premium τροφή μπορεί να περιέχει ανάμεσα σε καλά συστατικά και πολλά κακής ποιότητος. Π.χ
θα μπορούσε το κρέας να είναι πρώτο συστατικό της τροφής (άρα το μεγαλύτερο σε ποσοστό % στην σύνθεση), όμως να έχει μεγάλη περιεκτικότητα τέφρας. Η μεγάλη περιεκτικότητα τέφρας υποδηλώνει κακή ποιότητα κρέατος. Επίσης μπορεί να περιέχει μεγάλες ποσότητες χημικών συντηρητικών, βιταμίνες σε χημική μορφή και χρωστικές!

Natural (φυσική)

Μια τροφή η οποία αποκαλείται στη συσκευασία Natural δεν είναι απαραίτητα μια 100% φυσική τροφή. Ο όρος Natural μπορεί να εστιάζει σε κάποιο ή κάποια από τα συστατικά της τροφής, τα όποια έχουν μεγαλώσει στη φύση και όχι σε μονάδες παραγωγής. Παρόλα αυτά μια Natural τροφή μπορεί να περιέχει και κακής ποιότητας συστατικά (σόγια, γλουτένη, καλαμποκάλευρο κ.α.), όχι φυσικά συμπληρώματα (χημικά συντηρητικά, βιταμίνες σε χημική μορφή και χρωστικές) , ακόμα και υποπροϊόντα!

Organic (οργανική)

Μια τροφή μπορεί να χαρακτηριστεί οργανική «Organic» λαμβάνοντας υπόψη επιλεκτικά μόνο τα «φυτικά» ή μονό τα «ζωικά» της συστατικά. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα φυτικά συστατικά, είναι εκείνη της οποίας τα φυτικά συστατικά έχουν μεγαλώσει χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων. Παρότι η τροφή χαρακτηρίζεται οργανική ίσως να έχουν χρησιμοποιηθεί μη οργανικά λιπάσματα και τα ζωικά συστατικά, όπως κρέας και λιπαρά, μπορεί να είναι κακής ποιότητος. Χαρακτηρίζοντας οργανική «Organic» μια τροφή λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα ζωικά της συστατικά, θα πρέπει να περιέχει οργανικό κρέας.
Οργανικό κρέας είναι εκείνο το οποίο προέρχεται από ζώα τα οποία δεν έχουν λάβει αντιβιοτικά ή ορμόνες. Παρόλα αυτά η τροφή μπορεί να περιέχει ένα μικρό ποσοστό οργανικού κρέατος και το υπόλοιπο κρέας να είναι μη οργανικό ή και τα υπόλοιπα συστατικά της να είναι κακής ποιότητας. Παρόλα αυτά η τροφή χαρακτηρίζεται ως Οργανική! Για μια 100% οργανική τροφή θα πρέπει εξ ολοκλήρου «φυτικά» και «ζωικά» συστατικά να είναι οργανικά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Με το πέρασμα των χρόνων οι τροφές εξελιχθήκαν προς το καλύτερο πάντα όμως υστερώντας σε κάποια σημεία. Οι παραπάνω κατηγορίες ξηρών τροφών μπορούν πολύ εύκολα να παραπλανήσουν τους καταναλωτές. Μπορούν λαμβάνοντας υπόψη επιλεκτικά ένα μέρος των συστατικών που περιέχουν να χαρακτηριστούν ως οργανικές, φυσικές, super premium κ.α. ενώ παράλληλα να περιέχουν κάποια κακής ποιότητας συστατικά ή ακόμα και υποπροϊόντα, δίχως τελικά να είναι απολύτως αγνές.

Holistic (Ολιστική τροφή)

Η κατηγορία τροφών Holistic (Ολιστική) αντιπροσωπεύει αυτό που πάντα είχαν στο μυαλό τους και θεωρούσαν ως ιδανικό εκατομμύρια ιδιοκτήτες για το σκύλο τους – Μια αγνή τροφή με εξαιρετικής ποιότητας συστατικά απαλλαγμένα από χημικές ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά και μακροπρόθεσμα την υγεία του ζώου.
Είναι η απόλυτη κατηγορία τροφής, με την έννοια ότι δεν υστερεί σε κάποια σημεία όπως οι υπόλοιπες κατηγορίες. Η ονομασία «Ολιστική» προέρχεται από την λέξη «Όλον», δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση ολοκληρωμένη τροφή σε όλα τα επίπεδα (πολυδιάστατη τροφή). Τα συστατικά μιας Ολιστικής τροφής (ζωικά και φυτικά )πρέπει να είναι απολύτως φυσικά και σε τέτοιο ποιοτικό επίπεδο οπού θα επέτρεπε την κατανάλωση τους ακόμα και από ανθρώπους. Επίσης μια κύρια
προϋπόθεση είναι η περιεκτικότητα κρέατος με χαμηλό ποσοστό τέφρας. Όλες οι βιταμίνες μιας Ολιστικής τροφής προέρχονται από τα φυσικά συστατικά της και όχι από χημικές βιταμινούχες σκόνες παρασκευασμένες σε εργαστήρια. Κάθε συστατικό μιας Ολιστικής τροφής δεν επιλέγεται τυχαία, αλλά γιατί συμβάλει συγκεκριμένα στον οργανισμό. Επίσης όλα τα συστατικά της μαζί, αλληλεπιδρούν φυσικά μεταξύ τους σαν μια φυσική συνταγή για την καλή υγειά του ζώου.
Με μια Ολιστική τροφή αποφεύγονται οι περισσότερες διατροφικές αλλεργίες που θα μπορούσε να έχει ένα ζώο. Μέχρι σήμερα, καμία Ολιστική τροφή δεν έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα ανάκλησης παρτίδων τροφών (Pet Food Recall).

BELCANDO HOLISTIC  
                      

Holistic.png
ΧΩΡΙΣ:

- Χωρίς γενετικά τροποποιημένα συστατικά GMO (μεταλλαγμένα), με την πράσινη σήμανση της GREENPEACE Γαλλίας.
- Χωρίς Σόγια
- Χωρίς Γλουτένη καλαμποκιού
- Χωρίς Σιτάρι
- Χωρίς υποπροϊόντα
- Χωρίς χημικά συντηρητικά (Μόνο φυσικά)
- Χωρίς χρωστικές ουσίες
- Χωρίς ενισχυτές γεύσης
- Χωρίς συνθετικές βιταμίνες (χημικής προελεύσεως)

ΜΕ:

- Υψηλής ποιότητας κρέας(ανθρώπινης κατανάλωσης) Πουλερικά- 10% περισσότερη πρωτεΐνη & 50% λιγότερη τέφρα από τα στάνταρ
- Υψηλής ποιότητας φρέσκα ψάρια (Ρέγκα Δανίας) 12% περισσότερη πρωτεΐνη & 40% λιγότερη τέφρα από τα στάνταρ
- Υψηλής ποιότητας ζωικές πρωτεΐνες προερχόμενες από κρέας ανθρώπινης κατανάλωσης
- Χαμηλή περιεκτικότητα Τέφρας
- Υψηλής ποιότητας λιπαρά πουλερικών 15% περισσότερη περιεκτικότητα Ω3 & Ω6
- Με προσθήκη επιλεγμένων & πρωτοποριακών φυτικών συστατικών π.χ: Σπόροι Κία – Πυρήνες σταφυλιών – Γιούκα- Λιναρόσπορο- Βρώμη – Χαρούπι – Μαγιά μπύρας - Φύλλα τσουκνίδας- Ρίζες γεντιανής- Κενταυροβότανα –μάραθο -Κύμινο- Ιξιοβότανα- Αχιλλειοβότανα- Φύλλα βατομουριάς- Χαμομήλι κ.α.
Σπόροι Κία: Θεωρείται Σούπερ Τροφή στην Αμερική, Βασική τροφή των Ατζέκων, Κατοχή σήμανσης Novel Food.
Πυρήνες σταφυλιών: Προσοχή δεν περιέχεται σταφύλι αλλά ο σπόρος του. Νο 3 αντιοξειδωτικό στον κόσμο.
Λιναρόσπορος: Μεγαλύτερη περιεκτικότητα Ω3 και από το ψάρι
Βρώμη (Υψηλής ποιότητας υδατάνθρακας, Υποαλλεργικός)
Γιούκα (Φυσικό αντιοξειδωτικό έναντι των ελευθέρων ριζών, Καταπολεμά τις εντερικές οσμές )
Μαγιά μπύρας (Πλούσια σε βιταμίνης Β & Ιχνοστοιχεία, Υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη)
Χαρούπι (θεραπεία για δυσλειτουργίες του εντέρου, βοηθά την Πέψη, Με πρεβιοτική λειτουργία για την εντερική χλωρίδα)
- Με Ζελατίνη (Η μόνη ουσία που αποδεδειγμένα δρα εναντία στα προβλήματα των αρθρώσεων)

                                                                                                                   FINEST CROC


Η BELCANDO για τη σωστή και ξεκάθαρη                            
finest_croc.png
πληροφόρηση των καταναλωτών έχει
πλήρη ανάλυση της προέλευσης των
πρωτεϊνών, για κάθε τροφή ξεχωριστά.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ BEWITAL ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟ!

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του καταναλωτή, του επιστρέφει
τα χρήματα! (Money Back Guarantee)
--------------------------------------------------------------------------------------------

Dog_food_Belcando.png5_se_1.png


1. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ - Νέας γενιάς Ολιστική τροφή
2. ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ - Αρίστη γευστικότητα
3. ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ - Εντυπωσιακή συσκευασία
4. ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ - Κερδοφορία για το Pet shop
5. ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ - Προσιτή Λιανική τιμή για την κατηγορία της
FINEST CROC

Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ BELCANDO

  • Δεν κάνουμε πειράματα σε ζώα
  • Η ενέργεια του εργοστασίου προέρχεται εξ ολοκλήρου από υδροηλεκτρική και ηλιακή ενέργεια και εναλλακτικά βιοκαύσιμα.
  • Το εργοστάσιο έχει βιοφίλτρα φυτικών ινών για τη μη ρύπανση του περιβάλλοντος.
  • Τα πάντα καθαρίζονται βιολογικά.
  • Ένας από τους τακτικούς συνεργάτες είναι μια ομάδα ατόμων με αναπηρία που βοηθάμε στην απασχόληση τους.

Newsletter

Social Networking

fb
tw